DNL Build

ЕФЕКТИВНОСТТА ОТ ТОПЛОИЗОЛАЦИЯТА

Топло-изолирането на дома не само ще ни помогне да се наслаждаваме на топлината, но и ще се отрази благоприятно върху месечния бюджет, особено през студените зимни месеци.

Знаете ли, че общата топлинна енергия се „загубва” с до 30-40%?

Топлината, която възпроизвеждат отоплителните уреди, се задържа в жилището за изключително кратко време -фактор. Това води до повишаване на ежемесечните сметки за ток срещу много малка разлика в температурните стойности преди и след като се пусне отоплението.

САНИРАНЕ: СПЕСТЕТЕ ОТ РАЗХОДИТЕ СИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
Качествената изолация на външните стени свежда загубата на топлинна енергия до нулата. Сравнете разходите си преди и след строително-монтажните работи по външната или вътрешната топлоизолация на дома.

Използването на старите радиатори и печки не само че няма да осигури нужната приятна и топла домашна обстановка, но и ще доведе до значително повишане на разходите за ток.

А да не забравяме и онзи крайно неприятен момент, в който и стените започват да се покриват с плесен поради влагата, кондензирала се върху тях.

Не забравяйте, че функциалността на една сграда е подвластна до голяма степен на качеството на изолацията и нейните шумоизолиращи свойства. Приличното съчетаване на отделни компоненти в обща единна система с професионално изпълнение на монтажните дейности по изолацията допринасят за нейната висока ефективност.

ИЗГОДНИ РЕШЕНИЯ: ВЪНШНА И ВЪТРЕШНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ
Генерално погледнато, изолациите се разделят на два вида, вътрешни и външни. Първият вид се счита за сравнително лесен и бърз за монтиране, независещ от съгласието на живущите в сградата. Въпреки това, поставянето на  външна топлоизолация на жилището Ви налага издигане на скелета, вишки и други материали.

За разлика от външната изолация, вътрешната не се оказва 100% ефективна поради факта, че термомостовете във външните стени не се изваждат. Това от своя страна води до съкращаване на вътрешното пространство, което се реализира в така наречения „барачен” климат.

При такава ситуация на саниране се повишава сравнително бързо температурата в помещението, но при отваряне на прозорци и врати у дома– стойностите много бързо се понижават. Вследствие на това се формират въздушни течения, премахващи усещането за домашен уют и комфорт.

Друго – самата изолация не успява да защити зидовете и конструкцията от атмосферните влияния. А  това води до напуквания по фасадата.